A filozófia
Helyszínek
Méheink-mézeink
A szökés
Egyéb termékek
Képnapló
Kapcsolat
Nyitólap
Miért nem elég az íróasztal?
Radetzky Tamásnak hívnak, 2011 óta foglalkozom méhekkel. Eredeti végzettségem közlekedésmérnök logisztikus. Hosszú évekig egy svéd cégnél dolgoztam, 250 ember tevékenységét igazgattam ipari körülmények között.
A munkám - a kezdeti évek sikerei és csodavárásos időszaka után - egyre jobban önmagát ismétlő rutinná kezdett válni. Értelmetlennek és egészségtelennek tartottam a hétköznapjaimat. Más típusú tapasztalatokra vágytam, tágas és igazi légtérre, valódi kihívásokra.
Sok kusza töprengés után arra jutottam, hogy ami kétségtelenül szép, az TISZTA ENERGIÁT ADNI másoknak, mindezt tiszta élelmiszerek előállításával. Ebben a tevékenységben nincs tévedés, nincs manipuláció és hazugság.
A tiszta anyagban minden lehetőség adott, üvegbe palackozott szabadság, amivel mindenki azt kezdhet, amire képes.
A"szökés"
Mivel neveltetésembe, és vérörökségembe egy csepp mezőgazdasági kultúra sem került, ezért választottam célom eléréséhez a határterületnek számító méhészetet.
Rengeteg tanulás, számolgatás, munka és beruházás vezetett a megvalósulásnak addig a pontjáig, amikortól összeállt egy kis csoport a KASHKAMRA Méhészeti Társulás lobogója alatt. Van, aki az idejét, más-más irányú tapasztalati tudását hozta a közös építési folyamatba.
Jó darabig párhuzamosan éltem a régi és az új életemet. Társaimnak köszönhetően csoportunk gondolkodása az autonóm gazdálkodás fogalomkörével bővült.
2014 tavasza óta szabad méhészembernek tartom magam(!!).

Értékeink, mézeink
Jelenleg három csodálatos helyen vannak elhelyezve a kaptáraink. Mindhárom telephely egy-egy biogazdaság organikus részeként működik. Somogyban a Balatonhoz közeli erdőszél, a Gerecse lábánál szintén idillikus erdei környezet a méhek otthona, a Pilis közelében pedig egy 70 hektáros érintetlen galagonyabokros ad helyet a kompromisszummentes gazdálkodásunknak.
Nem kötünk kompromisszumot, ha a méhészeti munka szempontjairól, és méheinknek szükséges optimális élettér kialakításáról van szó.
Nem kötünk kompromisszumot a napi sikerek érdekében, a jövőt kockáztatva. Ez gyakorlatilag abban nyilvánul meg, hogy a méhek kezelésénél messzemenően követjük a BIO értékrendet, és az ökológiai gazdálkodás szabályait. Finomított műcukrot nem kapnak a méhcsaládok, helyette szükség esetén mézzel etetjük a méheinket!
A méz elvételének mind mennyiségi, mind ütemezési szempontjainál is törekszünk követni a természet, és a méhcsaládok ritmusát.

Büszkeségeink a zamatos Akácmézeink, a folyékonyságát sokáig megőrző Mezei virágmézünk, az erdei Hárs mézünk Somogyból és a gyógyító Galagonyamézünk a Pilis lábaitól.

ami még fontos
Sokat dolgoztam pénzért, most azon dolgozom, hogy a munkám legyen SZERETHETŐ, saját magam, családom, méheim, és vevőim számára.
Méhészeteinkben szívesen látunk ismerkedésre, beszélgetésre bárkit, aki időt szán rá.
A FILOZÓFIA | HELYSZÍNEK | MÉHEINK, MÉZEINK | NYITÓLAP
A A SZÖKÉS | KERTI MÉHÉSZ | KÉPNAPLÓ | KAPCSOLAT

© Kashkamra 2022.
Könyvjelző